Gaithersburg
Language Stars

At the Language Stars Gaithersburg Center, we teach foreign language classes for kids between the ages of 1 and 12 years old. Our award-winning classes are taught entirely in Spanish, French, Mandarin, German or Arabic and children may enroll in any class at any time. 

Contact Info

Phone: 301-569-6692
Email: gaithersburg@languagestars.com

Location Address

656 Quince Orchard Rd.
Gaithersburg, MD 20878

Location Directions

Parking Information:
The Language Stars Gaithersburg Center is located a mile north of the Kentlands at the intersection of Quince Orchard Rd. and Clopper Rd.

The Language Stars Promise

We are certain your family will be delighted with our programs. However, if you are unable to continue with Language Stars for any reason, we will refund the prorated remainder of your tuition (following written notice of cancellation).

NO CANCELLATION OR ADMINISTRATIVE FEES

Class Schedules & Descriptions

Classes are taught by age groups and languages:

Parents and Tots (1-3 years), Kids Only (3-5 years), Kids Only (5-8 years), Kids Only (8-10 years), and Kids Only (10-12 years)

Students and/or parents select and reserve a day/time each week to attend. Our classes are designed so that you can begin anytime during the session.

Academic Year Schedule
September 6, 2017 – June 16, 2018

Spanish

Parents & Tots

1-3 Years
1 Hour

Monday

Tuesday Wednesday
3:00-4:00

Thursday Friday

Saturday Sunday
9:30-10:30
10:45-11:45

Kids Only

3-5 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday
2:30-3:55

Thursday Friday
10:00-11:25

5-8 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday
4:35-6:00

8-10 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday
4:30-5:55

Thursday Friday

Saturday Sunday
2:30-3:55

French

Parents & Tots

1-3 Years
1 Hour

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday
2:00-3:00

Saturday Sunday
11:00-12:00

Kids Only

3-5 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday
3:15-4:40

Saturday Sunday
9:00-10:25

5-8 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
2:30-3:55

8-10 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday
5:00-6:25

Saturday Sunday
4:05-5:30

Mandarin

Parents & Tots

1-3 Years
1 Hour

Monday

Tuesday Wednesday
11:00-12:00 4:30-5:30

Thursday Friday
3:00-4:00 3:15-4:15

Saturday Sunday
9:15-10:15

Kids Only

3-5 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday
1:00-2:25 3:00-4:25

Thursday Friday

Saturday Sunday
10:35-12:00

5-8 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday
4:15-5:40

Saturday Sunday
4:05-5:30

8-10 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
2:30-3:55

Italian

Kids Only

3-5 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
2:30-3:55

8-10 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
4:05-5:30

Arabic

Parents & Tots

1-3 Years
1 Hour

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday

Kids Only

3-5 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday

5-8 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday

Academic Year Schedule (Printer-Friendly)

Summer Schedule

Spanish

Summer Session (Full Season): June 18-August 25

1-3 Years
1 Hour

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
9:30-10:30

3-5 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
9:00-10:25

3-5 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
12:30-2:00

5-8 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
10:35-12:00

8-10 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
10:35-12:00

Two-Week Camp Session 1: June 18-29

1-3 Years
1 Hour

Monday
9:30-10:30

Tuesday Wednesday
9:30-10:30 9:30-10:30

Thursday Friday
9:30-10:30 9:30-10:30

Saturday Sunday

3-5 Years
85 Minutes

Monday
10:35-12:00

Tuesday Wednesday
10:35-12:00 10:35-12:00

Thursday Friday
10:35-12:00 10:35-12:00

Saturday Sunday

3-5 Years
3 Hours

Monday
9:00-12:00

Tuesday Wednesday
9:00-12:00 9:00-12:00

Thursday Friday
9:00-12:00 9:00-12:00

Saturday Sunday

4-8 Years
3 Hour Camp

Monday
1:00-4:00

Tuesday Wednesday
1:00-4:00 1:00-4:00

Thursday Friday
1:00-4:00 1:00-4:00

Saturday Sunday

8-12 Years
Full Day
9-4

Monday
9:00-4:00

Tuesday Wednesday
9:00-4:00 9:00-4:00

Thursday Friday
9:00-4:00 9:00-4:00

Saturday Sunday

Two-Week Camp Session 2: July 9-20

4-8 Years
Full Day Camp

Monday
9:00-4:00

Tuesday Wednesday
9:00-4:00 9:00-4:00

Thursday Friday
9:00-4:00 9:00-4:00

Saturday Sunday

8-12 Years
Full Day
9-4

Monday
9:00-4:00

Tuesday Wednesday
9:00-4:00 9:00-4:00

Thursday Friday
9:00-4:00 9:00-4:00

Saturday Sunday

Two-Week Camp Session 3: July 23-August 3

1-3 Years
1 Hour

Monday
9:30-10:30

Tuesday Wednesday
9:30-10:30 9:30-10:30

Thursday Friday
9:30-10:30 9:30-10:30

Saturday Sunday

3-5 Years
85 Minutes

Monday
9:00-12:00

Tuesday Wednesday
9:00-12:00 9:00-12:00

Thursday Friday
9:00-12:00 9:00-12:00

Saturday Sunday

4-8 Years
3 Hour Camp

Monday
1:00-4:00

Tuesday Wednesday
1:00-4:00 1:00-4:00

Thursday Friday
1:00-4:00 1:00-4:00

Saturday Sunday

8-12 Years
Full Day
9-4

Monday
9:00-4:00

Tuesday Wednesday
9:00-4:00 9:00-4:00

Thursday Friday
9:00-4:00 9:00-4:00

Saturday Sunday

Two-Week Camp Session 4: August 6-17

4-8 Years
Full Day Camp

Monday
9:00-4:00

Tuesday Wednesday
9:00-4:00 9:00-4:00

Thursday Friday
9:00-4:00 9:00-4:00

Saturday Sunday

8-12 Years
Full Day
9-4

Monday
9:00-4:00

Tuesday Wednesday
9:00-4:00 9:00-4:00

Thursday Friday
9:00-4:00 9:00-4:00

Saturday Sunday

One-Week Camp Session 5: August 20-24

3-5 Years
85 Minutes

Monday
9:00-12:00

Tuesday Wednesday
9:00-12:00 9:00-12:00

Thursday Friday
9:00-12:00 9:00-12:00

Saturday Sunday

4-8 Years
3 Hour Camp

Monday
1:00-4:00

Tuesday Wednesday
1:00-4:00 1:00-4:00

Thursday Friday
1:00-4:00 1:00-4:00

Saturday Sunday

8-12 Years
Full Day
9-4

Monday
9:00-4:00

Tuesday Wednesday
9:00-4:00 9:00-4:00

Thursday Friday
9:00-4:00 9:00-4:00

Saturday Sunday

French

Summer Session (Full Season): June 18-August 25

1-3 Years
1 Hour

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
11:00-12:00

3-5 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
9:00-10:25

8-10 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
12:30-2:00

Two-Week Camp Session 1: June 18-29

4-8 Years
Full Day Camp

Monday
9:00-4:00

Tuesday Wednesday
9:00-4:00 9:00-4:00

Thursday Friday
9:00-4:00 9:00-4:00

Saturday Sunday

Two-Week Camp Session 3: July 23-August 3

4-8 Years
Full Day Camp

Monday
9:00-4:00

Tuesday Wednesday
9:00-4:00 9:00-4:00

Thursday Friday
9:00-4:00 9:00-4:00

Saturday Sunday

One-Week Camp Session 5: August 20-24

8-12 Years
Full Day
9-4

Monday
9:00-4:00

Tuesday Wednesday
9:00-4:00 9:00-4:00

Thursday Friday
9:00-4:00 9:00-4:00

Saturday Sunday

Mandarin

Summer Session (Full Season): June 18-August 25

1-3 Years
1 Hour

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
9:15-10:15

3-5 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
10:35-12:00

5-8 Years
85 Minutes

Monday

Tuesday Wednesday

Thursday Friday

Saturday Sunday
12:30-2:00

Two-Week Camp Session 1: June 18-29

4-8 Years
Full Day Camp

Monday
9:00-4:00

Tuesday Wednesday
9:00-4:00 9:00-4:00

Thursday Friday
9:00-4:00 9:00-4:00

Saturday Sunday

Two-Week Camp Session 2: July 9-20

3-5 Years
85 Minutes

Monday
9:00-12:00

Tuesday Wednesday
9:00-12:00 9:00-12:00

Thursday Friday
9:00-12:00 9:00-12:00

Saturday Sunday

3-5 Years
85 Minutes

Monday
10:35-12:00

Tuesday Wednesday
10:35-12:00 10:35-12:00

Thursday Friday
10:35-12:00 10:35-12:00

Saturday Sunday

4-8 Years
3 Hour Camp

Monday
1:00-4:00

Tuesday Wednesday
1:00-4:00 1:00-4:00

Thursday Friday
1:00-4:00 1:00-4:00

Saturday Sunday

Two-Week Camp Session 3: July 23-August 3

4-8 Years
Full Day Camp

Monday
9:00-4:00

Tuesday Wednesday
9:00-4:00 9:00-4:00

Thursday Friday
9:00-4:00 9:00-4:00

Saturday Sunday

Two-Week Camp Session 4: August 6-17

1-3 Years
1 Hour

Monday
9:30-10:30

Tuesday Wednesday
9:30-10:30 9:30-10:30

Thursday Friday
9:30-10:30 9:30-10:30

Saturday Sunday

3-5 Years
85 Minutes

Monday
9:00-12:00

Tuesday Wednesday
9:00-12:00 9:00-12:00

Thursday Friday
9:00-12:00 9:00-12:00

Saturday Sunday

3-5 Years
85 Minutes

Monday
10:35-12:00

Tuesday Wednesday
10:35-12:00 10:35-12:00

Thursday Friday
10:35-12:00 10:35-12:00

Saturday Sunday

4-8 Years
3 Hour Camp

Monday
1:00-4:00

Tuesday Wednesday
1:00-4:00 1:00-4:00

Thursday Friday
1:00-4:00 1:00-4:00

Saturday Sunday

One-Week Camp Session 5: August 20-24

8-12 Years
Full Day
9-4

Monday
9:00-4:00

Tuesday Wednesday
9:00-4:00 9:00-4:00

Thursday Friday
9:00-4:00 9:00-4:00

Saturday Sunday

Summer Schedule (Printer-Friendly)

Summer Parent Q&A Guide

  • Explore our Parent Q&A Guide to discover answers to all your questions about our summer programs.

Summer Pricing

Summer pricing can vary based on numerous factors, including the number of classes/camps you purchase, sibling/multi-programming discounts, and current promotions. Please contact your local center for a customized quote based on your learning goals.

For a general sense of pricing, please explore this summary pricing table.

Program Type Price
Parents & Tots (8-12 classes) $275.65-$368.15
3-5 years old (8+ classes) $368.15
4-12 years old (Monday-Friday, half day) $799
4-12 years old (Monday-Friday, full day) $1499

Pricing Overview

Academic Year, Summer Classes and Camps

Parents & Tots 2017-2018 Academic Year
(ages 1-3 years)

$144 / month

Kids Only 2017-2018 Academic Year
(ages 3-12 years)

$194 / month

Parents & Tots Summer Camps and Classes
(ages 1-3 years)

Kids Only Summer Camps and Classes
(ages 3-12 years)

Meet the Director

 

Christel Brown de Colstoun

Assistant Director at Gaithersburg Center